FGC Mòbil  |
A A
| català | castellano | english

Cremallera i funiculars de Montserrat


Cremallera de Montserrat


Una de les maneres més atractives, segures i relaxades d'accedir a la muntanya de Montserrat és a través del cremallera d'FGC.
Durant els 15 minuts que dura el viatge, es pot gaudir de l'espectacular vista de la serralada en un entorn natural únic utilitzant un mitjà de transport públic. El recorregut té una longitud de més de 5 km i uneix l'estació de Monistrol de Montserrat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb el monestir.

Un cop s'ha ascendit a la zona del monestir, encara hi ha la possibilitat de fer excursions amb dos funiculars:

Funicular Santa Cova
A l'estació inferior del funicular de la Santa Cova, ben a prop d'on segons la tradició va ser trobada la marededéu de Montserrat, s'exhibeix una mostra sobre els funiculars, la seva història i la seva evolució fins a l'actualitat, i sobre l'origen llegendari de la Santa Cova.

Funicular de Sant Joan
A més de 1.000 metres d’altitud, des de l'estació superior del funicular de Sant Joan es gaudeix d'una de les millors vistes de la muntanya i del monestir. Un cop allà, es pot visitar l'Aula de Natura, un espai que explica les principals característiques de l'ecosistema de Montserrat i les excursions que es poden realitzar.